Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Amerika – Bošnjaci postavili kamen temeljac za gradnju džamije u Iowi (Video)

Oko 10.000 Bošnjaka koji žive u saveznoj američkoj državi Iowa dobit će moderan islamski centar sa džamijom. Kamen temeljac za impozantno zdanje postavljen je u subotu, piše bh. novinska agencija Patria.

Stotine bošnjaka iz SAD-a prisustvovali su ovom historijskom činu. Uz zastvu Bosne i Heregovine zaviorila se i zastava SAD-a.

Džamija koja će biti sagrađena u Iowi nosit će naziv „Es-selam“. A, na spomen ploči koja je postavljena jučer piše:

U ime Allaha milostivog, samilosnog, 19. decembra 2015. Graner – Iowa, dobri Bošnjaci postaviše kamen temeljac za prvu džamiju „Es-selam.
Ovu džamiju gradimo u miru, iz ljubavi, zahvalni Stvoritelju što nam je podario da uživamo blagodati mira. Neka Allah blagoslovi Ameriku.

Imam u glavnom gradu Iowe Des Moinesu Nermin ef. Spahić ranije je rekao za bh. novinsku agenciju Patria kako je sretan da će Bošnjaci u ovoj lijepoj američkoj zemlji imati islamski centar koji će ih okupljati i jačati njihov identitet.

Neki od objekata u ovoj zemlji ranije su bili korišteni kao mesdžidi, jedna kuća u mjestu Cedar Rapids također je pretvorena u džamiju sa malom munarom. A, Bošnjaci sada grade i prvu džamiju sa islamskim centrom u Iowi.

Ef. Spahić kaže kako je sretan da lokalne crkve također podržavaju islamsku zajednicu Bošnjaka u Iowi, piše Patria.

Izvor:http://saznajemo.net/


Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!
  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala svjetlo-dunjaluka.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal svjetlo-dunjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.