Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Iako ima Downov sindrom, Osman svaki petak pješači 14 km da bi kljanjao džumu

Piše: Nisvet Mujanović
Osman Subašić je povratnik u mjesto Potočani kod Zvornika, punih 10 godina pješači po 14 km do Križevića i nazad kako bi prisustvovao džumi namazu. Dođe na sahat-dva prije džume, kako bi posmatrao djecu na školskom igralištu dok imaju fizičko vaspitanje. Ulazim danas u križevačku džamiju i slučajno, ako slučajnost postoji, nađem se sa Osmanove desne strane. Dok je imam govorio sa minbera Osman je klimao glavom i na taj način potvrđivao svoje slaganje sa imamovim izlaganjem. Redovno pravi red u saffovima i najglasni je pri izgovaranju amin! U prednjem džepu je obavezna manja flaša soka koju često nudi prolaznicima.

Izvor:Saff portal


Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!
  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala svjetlo-dunjaluka.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal svjetlo-dunjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.