Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Jedan će džennetlija zatražiti od Allaha da se bavi poljoprivredom

“Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, jednog je dana u prisustvu nekog beduina ispričao sljedeće: ‘Jedan će džennetlija zatražiti od Allaha da se bavi poljoprivredom. Allah će ga upitati: ‘Zar nemaš sve što poželiš?’ ‘Imam, ali volim poljoprivredu’, odgovorit će. I odmah će posijati, pa će sjeme koliko traje treptaj oka niknuti, uspraviti se i prispjeti za žetvu, a plod će biti veličine brda. I Svevišnji će Allah reći: ‘Evo ti, čovječe! Ništa te ne može zasititi.” Beduin reče: ‘To vam može biti samo kurejšija ili ensarija, jer oni se bave poljoprivredom, a mi se njome ne bavimo.’ A Resulullah, sallallahu alejhi ve sellem, samo se nasmiješi na te riječi.”

El-Buhari (519)


Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!
  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala svjetlo-dunjaluka.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal svjetlo-dunjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.