Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Kenija: Muslimani napravili živi štiti oko kršćana kako bi ih zaštitili

Muslimani su rekli da “ubiju i njih ili da ih sve ostave na miru”, rekao je lokalni guverner za kenijske medije. Najmanje dvije osobe ubijene su u ovom napadu koji se dogodio u blizini sjeveroistočnog sela El Wak na granici sa Somalijom. Autobus je vozio iz glavnog grada Nairobija u Manderu.“Lokalci su pokazali osjećaj patriotizma i pripadnosti jedni drugima. Militanti su odlučili pustiti putnike kada su pokazali jedinstvo”, rekao je guverner Mandere Ali Roba.  U napadu koji su izveli pripadnici Al-Shabab grupe na koledž Garisa u aprilu, militanti su razdvojili muslimane i kršćane te ubili 148 osoba. Veliki broj muslimana su pustili. Isto se dogodilo i prošle godine kada su uoči Božića napali autobus sa kršćanima. Ubijeno je 28 osoba..

Agencije
SAFF


Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!
  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala svjetlo-dunjaluka.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal svjetlo-dunjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.