Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Nakon što ovo pročitate više nećete bacati koru od krušaka i jabuka

U kori kruške se nalazi oko 4 grama vlakana a vjerovatno znate da hrana bogata vlaknima smanjuje rizik od nastanka raka debelog crijeva. Kruška je isto tako veliki izvor vitamina C i K , bakra i vlakana. Vlakna pomažu da se normalizuje razina šećera i kolesterola u krvi.
Također vlakna održavaju normalan rad crijeva i njihovo redovito pražnjenje. S druge strane jabuka također ima slične vrijednosti kao kruška. Jabuke olakšavaju probavu i sadrže još neke tvari koje stimuliraju imunološki sistem. Jabuke sadrže minerale kao što su fosfor, kalij, željezo i kalcij. Kora jabuke sadrži također oko 4,4 grama vlakana pa ako ogulite jabuku u organizam unesete samo 2,1 grama vlakana zato se preporučuje da se jabuka opere i jede sa korom. Na sveučilištu Cornell došli su do zaključka da jabuka može spriječiti nastanak raka zbog spoja koji se nalazi u kori jabuke pod nazivom terpen.

doktoricapriroda.blogspot.ba


Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!
  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala svjetlo-dunjaluka.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal svjetlo-dunjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.