Uslovi korištenja

OPŠTI USLOVI KORIŠTENJA PORTALA SVJETLO-DUNJALUKA.COM

Korištenjem bilo kojeg dijela domene svjetlo-dunjaluka.com prihvatate sve uslove korištenja navedene u Opštim uslovima korištenja, kao i sva specifična pravila koja jesu ili mogu biti donesena za pojedine sastavne dijelove domene svjetlo-dunjaluka.com. Pretpostavlja se da ste korištenjem bilo kojeg dijela domene svjetlo-dunjaluka.com, u svakom trenutku upoznati sa aktuelnim sadržajem Opštih uslova korištenja kao i svim specifičnim pravilima koja su donesena za pojedine sastavne dijelove domene svjetlo-dunjaluka.com, te da ste ih u potpunosti razumjeli i prihvatili.

Prava i obaveze korisnika

Svjetlo-dunjaluka.com posjetiocima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržajem na domeni svjetlo-dunjaluka.com. Svi korisnici i posjetioci imaju pravo besplatno služiti se sadržajem, pod uslovom da ne krše odredbe Opštih uslova korištenja, te svih drugih javno dostupnih dokumenata kojima se reguliše korištenje domene svjetlo-dunjaluka.com. Svjetlo-dunjaluka.com sastoji se od vlastitih sadržaja, preuzetih sadržaja, sadržaja sastavljenih od strane posjetilaca i korisnika te veza na druge stranice izvan domene svjetlo-dunjaluka.com.

Rizici

Korištenjem sadržaja internet stranice svjetlo-dunjaluka.com korisnik prihvata sve rizike koji nastaju iz njihovog korištenja te prihvata koristiti njihov sadržaj isključivo za ličnu upotrebu i na vlastitu odgovornost.

Odricanje od odgovornosti

Svjetlo-dunjaluka.com se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja je na bilo koji način bila povezana s korištenjem domene svjetlo-dunjaluka.com, za bilo koje radnje korisnika povezanih sa upotrebom ili zloupotrebom korištenja domene svjetlo-dunjaluka.com, kao i za svaku štetu koja može nastati korisniku, ili bilo kojoj trećoj strani, a u vezi sa upotrebom ili zloupotrebom korištenja domene svjetlo-dunjaluka.com.

Tačnost informacija

Informacije objavljene unutar domene svjetlo-dunjaluka.com ne moraju nužno biti potpune, iscrpne, precizne ili ažurirane te ne predstavljaju obavezujuće stručno mišljenje. Svjetlo-dunjaluka.com ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica korištenja bilo koje informacije objavljene unutar domene svjetlo-dunjaluka.com.

Veze

Svjetlo-dunjaluka.com sadržava veze na druge internet stranice. Ove veze objavljene su u dobroj namjeri. Svjetlo-dunjaluka.com ne može biti odgovorna ni za kakve sadržaje koji se nalaze izvan domene svjetlo-dunjaluka.com, a sa kojima na ovakav način može biti povezana.

Autorska i druga prava

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na domeni svjetlo-dunjaluka.com mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika, uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu svjetlo-dunjaluka.com krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu svjetlod.inf@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal svjetlo-dunjaluka.com nema obavezu postupiti po istim.

 

Politika privatnosti

Svjetlo-dunjaluka.com u najvećoj mogućoj mjeri štiti privatnost svojih korisnika. Svjetlo-dunjaluka.com se obavezuju da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobivene od korisnika tokom korištenja domene svjetlo-dunjaluka.com te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika. Svjetlo-dunjaluka.com može, u skladu sa zakonom, prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tokom njihovog korištenja domene svjetlo-dunjaluka.com, ili podatke unesene u postupku registracije. Svjetlo-dunjaluka.com obavezuje se da prikupljene privatne podatke poput e-mail adresa, imena i prezimena neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika na bilo koji način distribuirati. Svjetlo-dunjaluka.com se obvezuje da će čuvati privatnost korisnika u svim slučajevima, izuzev u slučaju kršenja ovih pravila ili nezakonitih aktivnosti korisnika. Na pismeni zahtjev nadležnih tijela ili direktno zainteresiranih osoba, a u svrhu istrage, pokretanja ili vođenja sudskih ili drugih postupka, svjetlo-dunjaluka.com može tim tijelima ili osobama dostaviti podatke koje prikupi o pojedinim osobama. Portal svjetlo-dunjaluka.com nije odgovoran ukoliko usljed hakerskog napada dođe do otkrivanja korisničkih podataka.

Komentari na portalu

Svjetlo-dunjaluka.com se ograđuje i nije odgovoran za sadržaj poruka i komentara objavljenih na portalu. Poruke i komentari na portalu predstavljaju stavove i mišljenja autora, a ne vlasnika, redakcije ili administracije portala. Kao korisnik portala zadržavate svu odgovornost za sadržaj poruka i komentara koje se napisali i odričete svu odgovornost svjetlo-dunjaluka.com portala. Kao korisnik, dužni ste da poštujete privatnost drugih članova i odgovorni ste za zaštitu svoje privatnosti kroz materijale koje objavljujete i kroz kontakte koje ostvarite posredstvom portala.

Izmjene i stupanje na snagu

Portal svjetlo-dunjaluka.com zadržava pravo izmjene Opštih uslova korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran ni za kakve posljedice koje mogu proizaći kao posljedica takvih promjena. Promjene stupaju na snagu trenutkom njihovog objavljivanja na domeni svjetlo-dunjaluka.com.

Zadnja izmjena: 30.11.2016.