Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Poznati pisac Paulo Coelho stao u odbranu Kur’ana: “Knjiga koja je promjenila svijet”

Internacionalni bestseler autor Paulo Coelho je javno branio Islam i svetu knjigu Kur’an na svojoj službenoj stranici na Facebooku. Brazilski pisac je objavio na svojoj stranici sliku Kur’ana uz opis: ‘Izložba: “Knjige koje su promjenile svijet” koja je je dobila veliku pažnju na društvenoj mreži.

Ipak jedna Facebook korisnica pod imenom Hiba B Dakkak se javila sa komentarom: “Stvarno !!! Ova knjiga je izvor nasilja i ubojstva . ”

A zatim joj je Coelho odgovorio: “Nije istina. Ja sam kršćanin i godinama smo našu vjeru htjeli nametnuti na silu mačem, ubijali smo žene nazivajući ih vješticama i pokušali smo zaustaviti znanost – kao slučaj sa Galileo Galilejom.

Dakle, nije kriva religija nego kako ljudi manipuliraju njome.

svjetlo-dunjaluka.compaulo coelho 1

paulo coelho 2


Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!
  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala svjetlo-dunjaluka.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal svjetlo-dunjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.