Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

SAZNAJTE ZAŠTO JE SOK OD ZOVE TEKUĆE BLAGO! Donosimo vam jedan jednostavan recept za ovaj lek!

Cvetovi zove imaju lekovita svojstva bogati su glikozidima, taninima, flavonoidima, karotenima, rutinom i vitaminom C.

Sezona je branja cvetova zove, a poznato je da je sirup od njenih cvetova pravo tekuće blago, stoga požurite u branju jer su kratkog veka.

Zova se koristi kod prehlade, gripa, natečenih sinusa bronhitisa, dijabetesa, zatvora, astme i alergije, oslabljenog imuniteta
Donosimo vam recept za sok od zove.

Priprema:

Uberite 30 cvetova zove, proverite jesu li cvetovi čisti. Potopite ih u 3 litre vode i ostavite ih 24 sata. Nakon toga izvadite cvetove iz vode te ih procedite kroz gazu. U proceđenu tečnost dodajte 3 kg šećera i 8 dkg limunske kiseline. Mešajte dok vam se šećer ne otopi i pretočite u čiste tegle.

Podsetimo, zova spada među najlekovitije biljke, ima ih više od trideset vrsta. Najznačajnije su crna i crvena zova a kod nas se najčešće koristi crna zova.
Cvetovi zove imaju lekovita svojstva bogati su glikozidima, taninima, flavonoidima, karotenima, rutinom i vitaminom C. Bobice zove sadrže vitamine A, B i C.

web-tribune.rs


Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!
  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala svjetlo-dunjaluka.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal svjetlo-dunjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.