Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!

Zlatan Ibrahimović stao na stranu muslimana

Nakon terorističkih napada u Parizu, tenzije u Francuskoj se nalaze na visokom nivou.

Posebno je primjetan porast islamofobije, a stranka Nacionalnog fronta, koju predvodi Marie Le Pen poziva na zatvaranje džamija i zabranu islama u Francuskoj.

Naravno, to je naišlo na osudu većeg dijela javnosti, a svoj je glas protiv mržnje digao i Zlatan Ibrahimović, najveća zvijezda ne samo Paris St. Germaina, već i kompletne Ligue 1.

“Moj otac Šefik je musliman, a majka mi je katolkinja. Ako ta hoće da istjera sve muslimane iz zemlje, da onda odrežem muslimansku nogu da je pošaljem nazad u Švedsku?”, u svom je stilu rekao Ibrahimović.

Inače, mnogi muslimani iz svijeta sporta su se oglasili povodom porasta netrpeljivosti prema muslimanima na zapadu. Prije svih Muhamed Ali, Kareem Abdul-Jabbar, Shaquille O’Neal…

Piše: zmajevibih7.blogspot.com


Selam alejkum, daruj nam sekundu svog vremena i lajkaj ovu stranicu!
  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala svjetlo-dunjaluka.com
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal svjetlo-dunjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.