Press "Enter" to skip to content

26-godišnjak pio osam do deset energetskih pića u danu pa doživio srčani udar

26-godišnjak nije ozbiljno shvatio izreku da u svemu da treba biti umjeren. Mladi Španjolac ovisan o energetskim pićima je osjetio bol u prsima i lijevoj ruci pa se javio u bolnicu.

 

Prema analizi slučaja objavljenoj u Case Reports in Emergency Medicine, navodi se da su liječnici otkrili da su njegov srčani puls, tlak, kao i razina kisika bili u granicama normale. Međutim, pretragama srca su utvrdili da je jedna arterija potpuno blokirana, a pronašli su još neke abnormalnosti. Tada im je mladić otkrio da u danu obično popije osam do deset energetskih napitaka.

“Pacijent je izjavio da je pio svako energetsko piće koje mu je došlo u ruke”, stoji u analizi.

Liječnici su mu ugradili stent pa ga nakon dva dana pustili na kućnu njegu nakon što je obećao da će prestati pušiti i piti energetska pića.

Autori studije slučaja smatraju da je prekomjerno ispijanje energetskih pića mogući uzrok krvnog ugruška koji je izazvao srčani udar. Ali, budući da je informacija o energetskim pićima i njihovoj povezanosti sa srčanim udarom malo, preporučuju da njihovo konzumiranje ograničite koliko god je to moguće. Drugim riječima, sve je dozvoljeno, ali umjereno.

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *