Press "Enter" to skip to content

42-GODIŠNJI MIRZA BAŠIĆ LIKVIDIRAO SVOJU TRUDNU DJEVOJKU (32): IZBO JE 50 PUTA NOŽEM

Švedski mediji prenijeli su vijest o svirepom ubistvu trudnice, koju je muškarac izbo 50 puta. Tamošnji Aftonbladet je objavio identitet muškarca, a radi se o 42-godišnjem Mirzi Bašiću koji je ubio svoju trudnu djevojku (32).

Bešić je stravičan zločin počinio 3. decembra prošle godine, nakon kojeg je pozvao policiju i prijavio se, dok je u srijedu osuđen na doživotnu kaznu. Ljekari koji su izašli na mjesto nesreće 3. decembra zatekli su ženu u lokvi krvi sa preko 50 ubodnih rana koje su bile preteške i nije joj bilo spasa, navodi Aftonbladet

Tragediji je prethodio niz događaja.

– U septembru prošle godine počelo je da se mijenja njegovo ponašanje, a njegovo psihičko stanje se drastično pogoršalo. Ubijena žena je prije zločina rekla svojoj sestri da ne želi da joj partner bude prisutan na ultrazvuku, jer nije pokazao istu sreću kao ona zbog trudnoće – ispričali su svjedoci.

Bešić je tokom ispitivanja rekao da se dugo osjećao loše i da je mislio da su svi protiv njega. Priznao je da je dan prije nego će ubiti svoju djevojku razmišljao o samoubistvu.

On je otkrio da je nakon ubistva otišao u prodavnicu gdje je kupio cigarete i koka kolu, poslije čega je otišao do oca kojem je rekao šta se dogodilo, prenosi Aftonbladet.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *