Press "Enter" to skip to content

ADIS AHMETOVIĆ: DODIK BI BIO GOTOV DA JE U NJEMAČKOJ REKAO DA GA PODSJEĆAM NA HITLEROVU MLADEŽ

U “Centralnom dnevniku” sa Senadom Hadžifejzovićem na Face televiziji gostovao je zastupnik Bundestaga Adis Ahmetović koji je izjavio da je u grupi demokrata, a da je Milorad Dodik u grupi autokrata.

– Vidjet ćemo ko će prvi doći na cilj. Da je Dodik u Njemačkoj rekao da ga podsjećam na Hitlerovu mladež, bio bi gotov, izgubio bi političku funkciju. Rekao sam da neće biti rata i nema rata. Rekao sam da neće biti secesije i trećeg entiteta i nema ih. Rekao sam da neće biti Izbornog zakona i nema ga prije izbora. Rekao sam da će biti Izbora i da će se naći pare i bio sam u pravu. Rekao sam da će Šmit (Schmidt) koristiti bonske ovlasti i iskoristio ih je! Rekao sam da će se Njemačka vratiti u misliju Altea i rezultat je da dolaze – rekao je Ahmetović.

Upitao je da li je Dodik ruski čovjek ili nije?

– Nego šta je. Dodik je pokazao da je Putinova produžena ruka u BiH! Ako Dodik misli da je Rusija bolji partner, onda mora dobiti jasan odgovor EU – poručio je.

Rezolucija Bundestaga o BiH nije samo rezolucija, to je snažniji i važniji dokument
– Čitao sam mnogo po medijima šta će taj mladi od 28 godina napraviti, ali neka mene napadaju. Ako mi ide i ako smo na dobrom putu ne interesuje me što napadaju. Mnogi ljudi se boje istine. Demokratija je istina. Sada je Olaf Šolc (Scholz) tu i to je kancelar koje ne da stoji samo na putu Zapadnog Balkana nego i Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji. To je novi put Njemačke na Zapadnom Balkanu – rekao je između ostalog Ahmetović, piše FACE TV.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *