Press "Enter" to skip to content

Ahmedhodžić: Misimović je najzaslužniji što sam tu, Muamer me uvijek napominje da klanjam

Bosanskohercegovački fudbalski reprezentativac, Anel Ahmedhodžić, sinoć je bio gost na N1, a mi vam prenosimo neke dijelove intervjua.

Bosanskohercegovački fudbalski reprezentativac, Anel Ahmedhodžić, sinoć je bio gost na N1, a mi vam prenosimo neke dijelove intervjua.

Istakao je da je Edin Džeko najbolji lider kojeg je ikada imao, te da je prilikom prvog susreta zagrilo njega i Dennisa Hadžikadunića i poslao im jasnu poruku zbog čega Anel osjeća da mu duguju odlazak na Euro.

– On je najbolji lider kojeg sam ikada imao. Veliki gospodin. Sjećam se prvi put kada sam došao zagrlio me je, rekao je meni i Dennisu Hadžikaduniću: ‘Vi ćete nas odvesti na Svjetsko prvenstvo‘. Ali izgubili smo od Sjeverne Irske i još uvijek sam razočaran. Osjećam da sam mu dužan jedno Evropsko prvenstvo, rekao je Ahmedhodžić i dodao da je Misimović najzaslužniji za njegov dolazak u reprezentaciju.

Ko je najzaslužniji što ste zaigrali za BiH?

– Misimović, to je jednostavan odgovor. S njim sam imao prvi kontakt. Pričao sam s njim o BiH. Pitao me je hoću li igrati za BiH, odgovorio sam DA.

Ko je najveći zabavljač u reprezentaciji?

– Uh, najsmješniji je Hadžikadunić. Uvijek kaže glupe stvari. Ibrahim Šehić je uvijek ozbiljan na treningu i hoće da se bije na treningu. Shvata trening kao utakmicu, dodao je naš defanzivac i poručio da mu je vjera izuzetno bitna u životu.

– Jedan od mojih najboljih drugova je iz Sandžaka. Zove se Muamer. Oni su živjeli blizu nas, njegova familija, bili su naše komšije. Njegova familija je kao moja. Družili smo se svaki dan. Kada sam imao 11 godina sjećam se da me je vodio da klanjam, ali ja nisam znao šta se dešava. Zahvalan sam mu. Uvijek me napominje da klanjam. Vjera mi je velika snaga u životu. Erdal, je isto tako dobar drug, jednostavan i isti kao ja. Laurent je treći, Albanac, njega znam otkada sam imao pet godina. Igrali smo zajedno u Malmeu.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *