Press "Enter" to skip to content

Ajdin Jusić: Inspektor MUP-a RS me tukao šakama i nogama VIDEO

Ispovijest Ajdina i njegovog oca Jusa objavljena je na Facebook stranici Kanal 21.

Ajdin Jusić (2009) maloljetni dječak iz naseljenog mjesta Mahala, tvrdi da su ga policijski službenici MUP-a RS brutalno pretukli u policijskoj stanici Osmaci, zahtijevajući od njega da prizna navode o kojima ništa nije znao.

Ajdinov otac Juso ogorčen je na pristup policijskih službenika RS i traži da se cijeli slučaj ispita.

Prema izjavama Ajdinovog oca dječak je bio priveden na informativni razgovor, ali ne u svojstvu osumnjičenog.

“Međutim, umjesto da sa njim razgovaraju u mom prisustvu, službenici MUP-a RS odlučili su upotrijebiti nasilje kako bi iznudili priznanje od dječaka, odvodeći ga u odvojenu prostoriju” – navodi otac Juso.

Ajdin je bio izložen fizičkom nasilju policajaca koje je je ostavilo fizičke i emocionalne traume na njega.

-“Vezali su me lisicama, stavljali pištolj na sto, uvrtali mi ruke, obarali na pod, tražeći od mene priznanje za šta nisam kriv” – navodi Ajdin.

Pri povratku kući Ajdin navodi da se mnogo uplašio, tresao se i izgubio svijest, te je nakon toga zatražio medicinsku pomoć.

Ovaj slučaj otvara pitanje o mogućim zloupotrema ovlasti službenika MUP-a RS i nasilju nad maloljetnicima, objavio je Kanal 21.

Ostaje da se utvrdi da li je Ajdin postao žrtva sistema koji bi trebao pružati sigurnost, a cijeli slučaj ako se detaljno ne ispita može imati negativne reperkusije za Bošnjake u Osmacima i gubitak povjerenje u ovu instituciju.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *