Press "Enter" to skip to content

Ajlin Pašić treba našu pomoć: Pomozi.ba objavio apel, spasimo život šestogodišnje djevojčice

Ajlin Pašić ima dijagnozu cerebralne paralize i West sindroma, jednog vida epilepsije. Humanitarna organizacija Pomozi.ba objavila je apel za pomoć ovoj djevojčici.

“Naša pomoć potrebna je 6-godišnjoj Ajlin iz Sarajeva koja ne priča i ne hoda! Pozivom na broj 17041 donirate 2 KM, a vas ćemo zamoliti za podjelu apela.

Ajlin Pašić ima dijagnozu cerebralne paralize i West sindroma, jednog vida epilepsije. Spada u lica sa invaliditetom sa 100% oštećenja organizma prve kategorije.

Ona čak ne može ni stajati, može sjediti i puzati. Ne zna kazati kada je gladna ili žedna, o svemu tome brinu njeni roditelji Amra i Nedim.

Oni za njihovu kćerkicu žele samo ono što joj pripada, a to je dostojanstven život i svim silama se bore za njenu ljepšu i bolju budućnost.

A ovako nam je napisala mama Amra: ‘Naša borba i želja i jeste što mi kao roditelji koji su svjesni njenih dijagnoza isto tako znamo da ona ima potencijala za napredak. To je jedan mali smješko koji svašta razumije i uz pomoć Boga, Pomozi.ba i dobrih ljudi nadamo se da će uskoro znati i izgovoriti svoje prelijepo ime’.

Sada je malenoj Ajlin potrebna transplantacija matičnih ćelija u Austriji koja košta 11.520,25 eura, a kojom bi trebale biti poboljšane njene motoričke sposobnosti, kao i sposobnost komunikacije.

Ovoj preslatkoj djevojčici osim poziva na broj 17041 možete pomoći i donacijama putem naše web platforme wwwPOMOZIBAorg, PayPala ili žiro računa”, saopćeno je iz Pomozi.ba.

Radiosarajevo.ba

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *