Press "Enter" to skip to content

Ako pitaš o džennetskim mladama…(TEKST ZA MUŠKARCE)

Ako pitaš o džennetskim mladama, pa one su mlade djevojke godina istih, kojima u njihovim organima teče voda mladosti… Kada se neka od njih sretne sa svojim voljenim, možeš misliti kakav biva susret nurom ožarenih…

Ako snjim prozbori, zamisli kakav je razgovor voljenih… Ako je zagrli, zamisli kako izgleda grljenje dva identična stabla…

Ona tokom vremena biva sve ljepšom i on je sve više i više voli. Oslobođena je trudnoće, rađanja, menstruacije (hajza) i krvarenja nakon poroda (nifasa), čista je od sline, pljuvačke, mokraće, fekalija i drugih nečistoća. Njena mladost ne prolazi, niti se njena odjeća haba (izlizuje).

Nije je dodirnuo prije njega ni čovjek ni džinn. Svaki put kad pogleda u nju, njegovo srce se ispuni radošću. Svaki put kada mu progovori, njegovo uho se ispuni biserima krasnim i rasutim, a kada se pojavi, ispuni se dvorac i soba svijetlom.

Ako pitaš o ljepoti druženja i užitku, koji su u Džennetu, pa one su umiljate, uvijek nasmijane i ukazuju ljubav, a kada zapjevuši… o kakav je užitak gledanja i slušanja. Kada ljubazno postupa i naslađuje se, pa kako je lijepa ta ljubaznost i ta naslada. Kada poljubi, pa nema ništa slađe (prijatnije, ugodnije) od tog poljupca.

Riječi Ibnul-Kajjima iz knjige “Sjećet ćete se onoga što sam vam govorio”
Priprema: Menhedz

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *