Press "Enter" to skip to content

“Ako ste musliman sa Balkana podržite braću pravoslavce u borbi protiv crnogorske vlade”

Imran Nazar Hosein, svjetski poznat islamski propovjednik, pisac i filozof specijalizovan za islamsku eshatologiju, podržao je borbu vjernika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. On je pozvao muslimane na Balkanu da stanu na stranu pravoslavnih vjernika koji se bore za ljudska prava, koja crnogorski režim pokušava da im uskrati.

Vaša je dužnost, odgovornost i obaveza u Bosni i Hercegovini, Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i svim dijelovima Balkana, ako ste musliman: da stanete rame uz rame sa vašom braćom pravoslavnim hrišćanima podržavajući ih složno i solidarno protiv iskvarenosti crnogorske vlade, koja vodi rat protiv pravoslavne crkve – rekao je šeik Imran.

On je rekao da pravoslavci “nisu arogantni kao oni koji vladaju iz Vašingtona, Londona i Pariza”,ukazujući na skoriji imperijalistički odnos tzv. zapadnog hrišćanstva prema Venecueli i Boliviji, ali i prijetnje koje su se, upravo zbog njihovog djelovanja, nadvile i nad Rusijom, Kinom, Korejom i Iranom.

– Molimo se da ove riječi stignu do vas… da slijedite Božja uputstva iz Kurana i da prihvatite ovu priliku da stanete uz vašu hrišćansku braću, rame uz rame, kako bi se oduprli nečasnom nasilju crnogorske vlade – rekao je Imram.

istokrs

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *