Press "Enter" to skip to content

AKO VAM OVAKVA PORUKA STIGNE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA NIKAKO NE OTVARAJTE! NAVUKU VAS DA KLIKNETE, A U STVARI JE PREVARA!

Korisnici društvenih mreža upozoravaju na prevaru koja je postala svakodnevna na društvenim mrežama

Sve više korisnika društvenih mreža se ovih dana žali da im u inboks stižu poruke od prijatelja sa porukom i linkom na koji vas navedu da kliknete. Međutim, korisnici mreža upozoravaju da se radi o virusu koji vam “zarazi” računar ili telefon ukoliko kliknete na link koji je u poruci. Cilj ove prevare je krađa ličnih podataka.

Naime, poruka sa primamljivim sadržajem stigne od prijatelja i pratilaca sa mreža. Najčešće se ove poruke šalju automatski pa zato stižu od prijatelja, jer su vrlo vjerovatno i njihovi računari zaraženi virusom.

Upozorenje koje je prvobitno osvanulo na društvenoj mreži Facebook je u sadržini imalo poruku koja glasi “Mislim da sam te video u ovom videu, jesi li to ti?” sa pratećim linkom, pa je osoba koja je dobila poruku obavijestila prijatelje sa mreža da se “ne upecaju” jer je to virus.

Drugi korisnik je pak objavio još bizarniju poruku koja je glasila “Pogledaj ko je umro”, sa također pratećim linkom, koja je mnoge zaprepastila.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.