Američka političarka bi pucala izbjeglicama u glavu

Michele Fiore izjavila je kako bi rado ubijala sirijske izbjeglice

Michele Fiore, zastupnica u skupštini iz američke države Nevade, zgrozila je javnost svojom izjavom kako je po pitanju izbjeglica iz Sirije “spremna povući okidač” iz jednostavnog razloga što joj nisu “OK”.

Članovi skupštine odmah su je optužili za poticanje mržnje i pokrenuli poticiju kojom traže njenu ostavku.

Ja sam da se završi njihov bijedni život

Fiore je ovu izjavu, vrijednu svake osude, rekla u svojoj sedmičnoj radijskoj emisiji “Walk the Talk with Michele Fiore”, kada su je pitali zašto nije potpisala peticiju o programu preseljenja izbjeglica. To je bilo neposredno nakon terorističkih napada u Parizu. Fiore je jasno rekla kako je protiv prihvaćanja izbjeglica.

“Htjela sam ići u Pariz i upucati ih u glavu. Nije mi OK to sa sirijskim izbjeglicama, niti s teroristima,” rekla je zastupnica skupštine i vičući nastavila “Ja sam za to da im se samo stavi komad tkanine u očne šupljine i tako završi njihov bijedan život. To mi je OK za njih.”

Njene primjedbe izazvale su lavinu nezadovoljstva u lokalnoj zajednici, koja je u konačnici rezultirala i peticijom za njenu ostavku.

“Njeni nedavni komentari u vezi klanja sirijskih izbjeglica su govor mržnje i ona ne bi trebala biti u skupštini žena naše zemlje. Nevada je neugodno iznenađena njenim komentarima iz kojih je razvidna mržnja, rasizam. Radi se o stvarno zlim primjedbama,” stoji u saopćenju Change. org.

Čudna Božićna čestitka

Fiore se u ponedjeljak pokušala izvući iz situacije u koju su je dovele njene izjave pa je rekla kako je u smislu ubijanja mislila isključivo na teroriste, ne na sirijske izbjeglice.

“Nisam govorila o izbjeglicama,” rekla je, ali i dodala kako ne želi sirijske izbjeglice u svojoj zemlji.

Fiore je izazvala reakcije i kada je prošle sedmice objavila božićnu čestitku svoje porodice na kojoj su i djeca, a odrasli članovi su naoružani dok poziraju s osmijehom na licu.

“Na Amerikancima je da zaštite Ameriku. Mi smo obična američka porodica. S ljubavlju i slobodom, Michele,” stoji u naslovu slike.

(Telegram.hr)

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara