Press "Enter" to skip to content

Andrew Tate se uslikao skoro gol kako čita Kur’an, muslimanska zajednica nezadovoljna na Twitteru

Bivši prvak u kickboxu koji je postao utjecajna osoba na društvenim medijima, Andrew Tate, nije stran kontroverzama. Međutim, nedavna objava koja se pojavila na Twitteru uzrokovala je ogromnu buru, čak i prema njegovim standardima.

Spornu objavu je napravio Twitter račun @ReachMorpheuss, koji se predstavlja kao “glasnik Tatea”.

Objava prikazuje ‘Top G-a’ kako se opušta na krevetu dok čita iz onoga što izgleda kao muslimanska sveta knjiga, Kur’an.

Nažalost, fotografija u tvitu prikazuje ‘Top G-a’ kako čita Kur’an obučen samo u par Muay Thai kratkih hlača. Prema AboutIslam.net, to bi se moglo smatrati vrlo neprimjerenim:

“Pokrivanje avre (intimnih dijelova) prilikom čitanja Kur’ana nije obavezno. Ali musliman bi uvijek trebao biti u stanju čistoće i skromnosti prilikom slušanja ili čitanja Kur’ana.” Činjenica da se Andrew Tate nije pristojno odijevao na ovoj fotografiji brzo je primijećena od strane nekoliko pratitelja na Twitteru.

Nije iznenađujuće vidjeti da Tate čita Kur’an, jer je utjecajna osoba objavila da je prešao na islam krajem 2022. godine. Od tada je napravio mnogo objava na društvenim medijima koje to odražavaju.

Andrew Tate je slavno objavio svoj prelazak na islam krajem 2022. godine i od tada je često spominjao tu religiju na društvenim medijima.

‘Top G’ je prošle godine tvrdio u jednom podcastu da je islam “posljednja prava religija” na planeti i također je izjavio da bi se kršćani koji vjeruju u dobro protiv zla trebali preobratiti u islam.

Jedna od najzanimljivijih izjava Tatea o islamu bila je činjenica da, prema njegovom mišljenju, ljudi ne pokazuju nepoštovanje prema muslimanima niti njihovoj religiji.

Ova sugestija ponovno je došla u fokus u svibnju kada je ‘Top G’ odgovorio na tvit koji je prikazivao sotoniste kako uništavaju primjerke Biblije.

Tate je jednostavno odgovorio sljedeće:

“Pokušaj s Kur’anom ako si tako hrabar.”

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *