Press "Enter" to skip to content

(ANKETA) KO JE GORE PROŠAO: IZETBEGOVIĆ KOJI NIJE DOŠAO ILI BEĆIROVIĆ KOJI JE NAPUSTIO SUČELJAVANJE?

Nakon što je Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, sinoć napustio studio televizije N1, uslijedile su brojne reakcije.

Razlog za njegovu odluku bio je nedolazak u emisiju Bakira Izetbegovića, također kandidata na izborima za istu poziciju.
“On je procijenio da ne treba doći. Dok se on ne pojavi, ja napuštam studio. Čekamo Bakira Izetbegovića!”, poručio je, između ostalog, Bećirović, piše portal Crna-hronika.info.

Uslijedile su brojne reakcije na društvenim mrežama, dan poslije analiziraju se potezi i jednog i drugog predsjedničkog kandidata. Po uzoru na zapadne države, danima prije izbora se na televizijskim ekranima vrše sučeljavanja kandidata za najviši organ vlast. Bosna i Hercegovina je jedna od rijetkih zemalja u kojoj ovakvih sučeljavanja gotovo i da nije bilo. Kada su javni servisi pokušali organizovati sučeljavanja, obično se zbog brojnosti kandidata birale emisije u kojima nikada nisu svi kandidati bili učesnici.

Izetbegovićev gest nedolaska na N1 je samo nastavak farse oko ove televizije. Naime, N1 je izbrisan sa liste BH Telecoma, kojeg de facto vode ljude bliske aktuelnoj poziciji (SDA). Izbjegavanjem direktnog sučeljavanja direktno je oštetio desetine hiljada građana koji su željeli vidjeti Izetbegovića licem u lice sa ostalim kandidatima.
Bećirovićev odlazak sa sučeljavanja ima direktnu povezanost sa Izetbegovićevim izbjegavanjem sučeljavanja, ali je i svojevrsni autogol u momentu kada je Denis imao priliku da dodatno poentira samo 10 dana prije izbora.
Ankete jasno ukazuju da je popularnost Hadžikadića za člana predsjedništva BiH ispod 10%. Pitamo vas: ,,Ko je gore prošao: Izetbegović koji nije došao ili Bećirović koji je napustio sučeljavanje? ”

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *