Press "Enter" to skip to content

ANTE PRKAČIN: BOŠNJACIMA KAO DA JE NEKO NAVUKAO LUĐAČKU KOŠULJU, PROTIV SEBE IMAJU DVA KRŠĆANSKA NARODA

Nekadašnji zapovjednik HOS-a i HVO-a, te trenutni saborski zastupnik Domovinskog pokreta, Ante Prkačin, govorio je u ime Kluba zastupnika DP-a

“Premijer nam je podnosio Izvješće o radu Vlade. Spomenuo sam jedan značajan detalj koji često puta ovdje spomenem. Milorada Pupovca ovdje nema… Dakle, jedan neprecizan odnos hrvatske politike prema srpsko-hrvatskoj politici. Hrvatski Srbi su privilegirani, previše im se pažnje posvećuje”, započeo je Ante Prkačin, te nastavio:

“A bosanskim Srbima koji su nam neusporedivno značajniji ne posvećuje se dovoljno pažnje. Meni je potpuno normalno da se prema srbijanskim Srbima zauzme čvršći stav, posebno da se prozove njihovo destruktivno djelovanje u Crnoj Gori prevođeno Srpskom pravoslavnom crkvom”.

Odnos Srba i Hrvata u BiH je, kaže Prkačin, na čistijoj platformi nego je ikada igdje bio.

“Znate li zbog čega je tako? Zbog nepoznavanja prilika u BiH od strane međunarodne zajednice i zbog jednog potpuno pogrešnog ponašanja bošnjačkih, moram lijep izraz izabrati da ih ne uvrijedim, nacionalista koji ne razumiju stanje u svom okruženju. Dovesti sebe u stanje da protiv sebe imaju dva kršćanska naroda, to je kao da im je netko navukao luđačku košulju”, rekao je Prkačin, pa dodao:

“U čemu je bit problema u BiH? Hrvatska i srpska strana poštuju konstitutivnost naroda, a bošnjačka strana priča o građanskoj državi. Pričati o građanskoj državi nakon onako okrutnog građanskog rata… Rat u BiH počeo je agresijom JNA pod kontrolom Srba, a nakon toga pretvorio se u užasan građanski rat gdje su ubijani civili. Sva ta zvjerstva koja su se događala u BiH nisu nikakva pretpostavka za građansku državu. Onaj tko inzistira na građanskoj državi, taj nema čiste namjere”.

Ante Marković je, kaže, 1991. godine imao najuglednije Sarajlije uza sebe. “Očekuju svi veliku pobjedu reformista, veliku pobjedu reformiranih komunista. Međutim, na izborima doživljavaju katastrofu. Nacionalističke stranke potuku ih do nogu”, rekao je.

“U jednoj takvoj državi inzistirati na ovoj građanskoj logici, može samo jedna potpuno neupućena krivo navedena međunarodna zajednica i jedni romantizirani Bošnjaci koji, zapravo, čine neuporedivo veću štetu svome narodu, nego su to činili na početku rata. Navlače si luđačku košulju sukoba s dva kršćanska naroda pričajući priče o nekakvom ratu…”, zaključio je Prkačin.

raport

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *