Apel za pomoć porodici Ibračić

Ovo je još jedna tužna priča iz našeg okruženja. Riječ je o porodici Ibračić iz Vrnograča, općina Velika Kladuša. Nermina Ibračić živi u gornjem spratu kuće sa mužem koji je invalid sa ograničenom mogućnošću kretanja. Ovaj bračni par ima i bebu od 15 mjeseci. Niko od supružnika nije zaposlen i nemaju nikakva primanja. Nemaju Ibračići ni mnogo toga što je potrebno jednoj porodici sa bebom.

” Suprug mi nema nikakava primanja, nemamo mi para da sebi izganjamo bilo kakvu pomoć, kad sve košta”, – teško dišući i kroz plač nam priča Nermina te dodaje: ” Nemamo mi skoro ništa! Eto, neki dan nas je posjetio jedan čovjek i donio nam namirnica i televizor jer ni to nismo imali. Hvala mu do neba! Ja i muž znamo kad nešto nema, ali ovo dijete je još malo i ono ne zna, ona samo pruža ruku i traži… a odakle mi kad ništa nemamo…”

Posebno je dirljiv prizor u kojem, dok je Nermina razgovarala sa nama, njena kćerkica, koju je držala u naručju, stalno joj je brisala suze sa lica i nemirno je grlila.

Prilikom posjete ovoj porodici, aktivisti stranice Cazin-Danas, uručili su joj paket s prehrandbenim namirnicama u vrijednosti od 100 Eura, koje je donirao naš čitatelj iz dijaspore.

Ova tužna priča ujedno je i poziv za sve humaniste širom kantona da u skladu sa svojim mogućnostima pomognemo i ovu porodicu.

Porodica se nalazi u Vrnograču a kontakt broj telefona je: 062/889-415

(Cazin-Danas)

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara