Press "Enter" to skip to content

Automobilom prošla kroz znak stop na pružnom prelazu: Vozilo se zaglavilo na šinama, udario ga voz

Zbog nesavjesnog vozača koji je prešao preko putnog prelaza “Trinaesta” u Prijedoru, uprkos znaku stop i signalizaciji koja pokazuje da se približava voz, zamalo da je došlo do katastrofalnih posljedica.

Voz udario automobil

Kao što se može vidjeti na snimku Željeznica RS, vozač prolazi kroz znak stop, a nakon što se spustila rampa, ostaje na šinama, te izlazi iz auta, a potom nailazi voz i udara u vozilo.

Iz Željeznica RS ističu da je ovaj događaj izazvan nepažnjom vozača na putnom prelazu “Trinaesta” u Prijedoru, mogao izazvati katastrofalne posljedice.

– Iznova vidimo da ni najsavremenije osiguran putni prelaz na prugama, ne može spriječiti nezgode i sačuvati živote, ukoliko ne postoji odgovornost i svijest svakog učesnika u saobraćaju, kada je u pitanju poštovanje zakonskih i saobraćajnih propisa. Željeznice Republike Srpske iznova apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbejdno nakon prelaska pruge, nastave vožnju – navode iz ŽRS.

Znak STOP mora biti dovoljan

Ističu da saobraćajni znak STOP mora biti dovoljan da se vozači zaustave prilikom nailaska na putni prelaz.

– Približavanjem prelazu puta preko željezničke pruge, svi učesnici u saobraćaju dužni su prilagoditi kretanje vozila, kako bi se bezbjedno zaustavili ispred uređaja za davanje svjetlosnih znakova, kojima se najavljuje približavanje voza – dodaju iz Željeznica RS.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *