Press "Enter" to skip to content

BAKIR IZETBEGOVIĆ: “VRIJEME JE DA SE TO SVE POSTAVI NA FABRIČKE POSTAVKE”

Milorad Dodik još jednom je potvrdio da ima veliku ulogu kada je riječ o ruskom utjecaju na našu zemlju, kazavši kako na sastanku u Briselu neće prihvatiti zajedničku izjavu ukoliko se u njoj bude nalazila osuda ruske agresije na Ukrajinu.

Dodao je, osim toga, da međunarodna zajednica unosi ozbiljan nered u Bosnu i Hercegovinu i da u nedjelju u Brisel i putuje da bi im to rekao.

Poziv za zajednički sastanak s predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom ranije je stigao za 16 predsjednika političkih partija koji bi tom prilikom trebali potpisati i zajedničku izjavu.
Potpuno drugačija očekivanja od sastanka, onakva koja priželjkuje i većina građana u BiH, ima lider SDA Bakir Izetbegović.

Nece tu biti nikakvih posebnih pregovra. Faktički mi treba da se obavežemo tamo, mislim da će biti 10 do 15 lidera parlamentarnih stranaka, na to da smanjimo tenzije, da se uklone blokde, da se obave mirni i fer izbori, i da pokrenemo BiH na evropskom putu, jer pomalo se zaboravilo na tih 14 priorireta, okrenuli smo se blokadama, deblokadama, vrijeme je da se to sve postavi na fabričke postavke, na tračnice, čitav taj put – rekao je Izetbegović.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *