Press "Enter" to skip to content

BAKIR IZETBEGOVIĆ ZAPRIJETIO NOVINARKI FACE-A: PRIJE ĆETE VI BITI UHAPŠENI NEGO SEBIJA IZETBEGOVIĆ!

,GO SDA. GO SDA je skraćenica od Glavni odbor SDA. Na neki čudan način, danas je nakon sjednice GO SDA, go bio i njen predsjednik. Ogolio je i sebe i svoju politiku. Spisak nebuloza koje je Izetbegović izgovorio pred novinarima je nevjerovatan.

Samo nekoliko: napao je Amerikance. Američka ambasada je informacije o Osmici skupljala po kafanama. Napao je mrtvog Tita. Branio je mrtvog oca, iako niko od novinara nije spomenuo nijednog od dvojice.”

Samo jedno pitanje reporterke Amile Idrizbegović je iz cipela izbacilo Izetbegovića. Pitanje o diplomi, mogućem hapšenju njegove supruge. Njegovi savjetnici na koje se uvijek poziva, a jedan od njih je iza leđa naše novinarke pokušavao da je zaustavi, prekine, trebalo je da ga pripreme… Pa sasvim je logično da će svaki novinar na pres-konferenciji postaviti baš to pitanje; zašto ga nisu pripremili? Nervozan, nemiran, uznemiren isprovocirao je nova pitanja naše reporterke.

Predsjednik SDA je, kao kroz reakciju, prepostavku, kao kroz ljutnju mogućnost, postavio šokantno kontrapitanje: “A šta ako vas – dakle FACE – uhapse?” Još više, kaže da je veća vjerovatnoća da će FACE – neko od nas – biti uhapšen prije negoli njegova žena. Kada to izgovara politička osoba koja 32 godine čvrsto drži upravljač, mašinu, sistem duboke, tajne države onda se to njegovo kontrapitanje, optužba mora uzeti sasvim za ozbiljno, a ne samo kao nervozna, refleksna reakcija.

Onda se u raspravu uključila još jedna begović, Maličbegović, reporterka “Al Jazeere”. Skandalozna pres-konferencija Izetbegovića: Izetbegović, Idrizbegović, Maličbegović.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *