Press "Enter" to skip to content

BEBA ISKOPANA IZ MEZARA, PROLAZNIK “ČUO PLAČ!”

Bizaran slučaj zbio se na groblju u Protesionu u Hondurasu. Ondje je, naime, u nedjelju, 10. septembra, pokopan dječak koji je proglašen mrtvim zbog teške groznice, bio je star samo tri mjeseca, ali ekshumiran iz groba četiri dana kasnije.

Razlog je tome prolaznik koji je rekao da je čuo plač iz groba. Ožalošćena porodica, koja je iznenada osjetila neku nadu, odlučila je ekshumirati bebu iz njenog počivališta kako bi provjerila.

Tragični snimak prikazuje dva člana porodice kako se očajnički mole za znakove života dok bebu vade sa zemlje. Drugi rođak pokušava pronaći bilo kakav znak života u bebi s rukama na njegovom tijelu, ali se ne miče, prenosi “Dnevnik.hr”.

Prema riječima osobe bliske porodici, dijete je odvezeno u bolnicu, ali nije davalo znakove života. Nakon što su potvrdili da je beba još uvijek mrtva, bolnica je vratila tijelo familiji koja je ponovo pokopala bebu nakon tragične muke.

Smatra se da je novorođenče moglo doživjeti katalepsiju, neurološki poremećaj koji uzrokuje ukočenost mišića i privremeni gubitak sposobnosti reagovanja na vanjske podražaje ili kretanja. Katalepsija je rijetka, a može biti i simptom bolesti poput Parkinsonove bolesti ili epilepsije.

Također ga mogu uzrokovati antipsihotici, kao što je haloperidol za šizofreniju, ili se može pojaviti kao posljedica ketaminskog anestetika. Kada pati od epizode katalepsije, beba se možda neće pomjeriti nekoliko minuta ili sati.

(Nezavisne novine/ I.S.)

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *