Press "Enter" to skip to content

Benjamin Mehanović (12) od prodaje čaja skupio 400 KM: Vidio sam da djeca ginu u Turskoj i Siriji, i da ostaju bez roditelja

Benjamin Mehanović, dječak iz Sarajeva već pet dana prodaje čaj, a sve što zaradi donirat će Turskoj i Siriji, koje su pogođene razornim zemljotresom.

Benjamina je jutros pohvalio i ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Čavušolu, koji je je rekao:

– Sve na stranu, vidimo ljubav, vidjeli ste u vijestima, naš 12-godišnji brat Benjamin Mehanović na ulici prodaje čaj i skuplja pomoć i želim da mu se zahvalim – rekao je Čavušolu.

Da pomognemo kako možemo

Benjamin je za portal “Avaza” kazao da se odlučio na ovaj potez čim je vidio na vijestima da se zemljotres dogodio.

– Ja i moja mama smo gledali televiziju, ja sam se sjetio da napravim štand da pomognem Turskoj i Siriji. Vidio sam djecu kako ginu ispod ruševina i ostaju bez roditelja, i rekao sam, “ovo je vrijeme jako hladno i da neki čaj prodam da im olakšamo”. I da im tako pomognemo, Turskoj i Siriji – kaže Benjamin.

Danas mu je peti dan kako na ulici prodaje čaj.

– Krenuo sam od subote ujutro, 400 maraka sam skupio, prvi dan sam skupio 80 maraka. Kupio sam namirnice za djecu, drugi dan sam 120 maraka i dan poslije sam otišao s rođakom da doniram 120 KM. Treći dan sam skupio 60 KM. Jučer i danas skupljam pare i one idu u kovertu da stavimo 300 KM – dodaje dječak Benjamin.

Svi su ponosni

Sedmi je razred i voli fudbal.

– Moj hobi je fudbal i voli da igram fudbal, igram centralnog veznog i to mi je najbolja pozicija. Moji drugovi, dječaci i djevojčice mi govore da sam jako poznat, veoma su ponosni na mene. Svi bi voljeli da se priključe, ali kažu da je to moja ideja i da sam napravio dobar posao – kaže na kraju Benjamin Mehanović.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *