Press "Enter" to skip to content

Benjamina Karić posjetila pretučenu radnicu u Jablanici: ‘Ona je naše dijete’

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić posjetila je napadnutu radnicu Enisu Klepo, koja je pretučena u hotelu ‘Jablanica’ nakon što je tražila svoju platu.

Objavu Benjamine Karić prenosimo u cijelosti:

Enisa Klepo je naše dijete. Dijete Jablanice, dijete Sarajeva, dijete časnih roditelja i svakog poštenog čovjeka Bosne i Hercegovine.

Ima 28 godinadiplomirala je na Pravnom fakultetu. Radila je na recepciji hotela Jablanica, za platu od 700 KM. Kada je trebala biti isplaćena za svoj rad, brutalno je pretučena od strane vlasnika hotela. Enisa je heroina.

Uprkos povredama smogla je snage pozvati svoje roditelje i policiju. Svojom hrabrošću pomogla je i drugim ženama koje trpe bilo kakvu vrstu nasilja da dignu svoj glas. Sada svi mi imamo zadatak, heroini Enisi dati priliku da radi u svojoj struci. Enisa i mnogi njeni vršnjaci to zaslužuju. Zlotvor koji je pretukao ne zaslužuje niti jedno slovo prostora.

Molim i apelujem na nadležne organe da ga procesuiraju. Dok se vraćam u Sarajevo, mislim na riječi Enisinog oca koji kaže.. ‘pazili smo, odgajali, školovali dijete.. naučili je da časno i pošteno radi.. da bi je neko maltretirao i prebijao..’ Ljudi, dignimo glas, na Enisinom mjestu sutra može biti bilo ko od nas!”

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *