Press "Enter" to skip to content

Beograđani dizali tri prsta i uzvikivali “Ovo je Srbija” vozeći se kroz Goražde: Stigla ih je kazna

U zaustavljanju je učestvovala i grupa revoltiranih mladih Goraždana, koja ih je pratila i o svemu obavijestila policiju

Grupa Beograđana sinoć je na putovanju kroz Goražde u koloni vozila izazvala incident zbog kojeg su intervenisali policija, ali i građani.

Naime, prema pisanju medija, Beograđani su tokom prolaska kroz grad dizali tri prsta, a neki od njiih su uzvikivali “ovo je Srbija”, te provocirali i vrijeđali građane. Na poziv građana uslijedila je intervencija policije, a Beograđani su zaustavljeni su na području Ustikoline gdje su i kažnjeni.

U njihovom zaustavljanju učestvovala je i grupa revoltiranih mladih Goraždana, koja ih je pratila i obavijestila policiju, a zatim ih prestigla i usporila na magistralnom putu M20, a u Ustikolini su ih zaustavili pripadnici MUP-a BPK Goražde.

– Zbog vrijeđanja na nacionalnoj i vjerskoj osnovi protiv dvije osobe izrečene su prekršajne sankcije i uručeni su im prekršajni nalozi. Kazne u iznosima od po 470 KM platili su na licu mjesta, kazali su iz policije.

bhdijaspora.net

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *