Beograđanka Lidija živi zahvaljujući Lejlinoj jetri: Poslije 6 godina otišla u Bijeljinu da upozna roditelje svoje donorke

Lidija Stojanović iz Beograda dobila je novu šansu za život nakon što je transplantirana jetra. Ovaj organ dobila je nakon što je, nažalost, mlada Lejla iz Bijeljine izgubila život.

Lidija je za Telegraf.rs ispričala svoju priču i otkrila da je nakon šest godina od operacije otišla u Bijeljinu gdje je upoznala roditelje djevojke čija jetra joj je spasila život.

– Bilo je jako emotivno, njen tata me je sačekao na ulazu, i samo me zagrlio kada sam izašla. Izgrlili smo se i izljubili. Svi smo mnogo tužni, a i sretni, što smo se konačno upoznali i zagrlili. Sjedeli smo i pričali o njoj koliko smo slične. Mnogo im je bilo drago, što je u meni živi dio njihove kćerke – rekla je Lidija.

Do svoje 11.godine živjela je kao i svako drugo dijete, a onda su se javile razne tegobe i tada je saznala strašnu dijagnozu, odnosno da ima oboljenje jetre. Godine su prolazile, liječenje je trajalo, stalno je bila umorna i nekada do granice izdržljivosti. Prvi tračak nade pojavio se kada je otputovala u Italiju, ali ni tamo nije uspjela da dobije organ. Sve dok jedna hrabra žena, po imenu Fatima nije rekla “da”, i dozvolila da organ njene kćerke dobije ova Beograđanka.

Naime, djevojka po imenu Lejla iz Bijeljine iako mlada, imala je razvijenu svijest o tome koliko je donorstvo važno, tako je svojoj majci u jednom momentu rekla da je to humani čin. Nakon zdravstvenih problema, kada nažalost njoj nije bilo spasa, hrabra majka u najtežim momentima, odlučila je da Lidiji pruži šansu za novi život.

Lidija Stojanović kaže da nikada ne zaboravlja svoju donorku, kao i njenu mamu.

– Kada ste bolesni, onda i umor i sve kroz šta prolazite vam je nešto što, nažalost, postaje normalno. Prije transplantacije ja sam prošla jedan težak put, prvo odlazak u Italiju, sepsa, koma, povratak u Srbiju, čekanje na organ, dva puta pozivanje i na kraju, treći poziv bio je moj. Lejlina mama rekla je da, i ja sam dobila organ. Ljekari vam ne kažu od koga ste dobili organ, ali ja sam to saznala. Čula sam se sa njenom mamom, razgovarale smo, bilo je emotivno jako – isrpičala je Lidija.