Press "Enter" to skip to content

BHRT PRED GAŠENJEM: “MORAJU PRODATI ZEMLJIŠTE, OTPUSTITI RADNIKE KAKO BI NASTAVILI RAD DALJE”

BHRT već godinama se suočava s finansijskim problemima, ali sada je situacija eskalirala do te mjere da je Upravni odbor ove televizije donio odluku da smanji broj zaposlenih, te proda dio zemlje koji je pod njihovim vlasništvom.

Radiotelevizija BiH u saopćenju navodi da su razmatrali Prijedlog mjera finansijske sanacije i konsolidacije koja se godinama suočava sa padom prihoda od RTV takse i nemogućnosti naplate prihoda koji ovoj kući pripada po Zakonu. Tako je u prošloj godini zabilježen pad prihoda od RTV takse u visini od blizu 800.000 KM, a kao posljedica blokade računa od Poreske uprave FBiH, BHRT je ostao bez 1.400.000 KM.

Uprkos velikim finansijsim problemima BHRT nastavlja svoju misiju, uključujići i obezbjeđenje prenosa Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru”, navodi se u saopćenju.

Dalje se navodi da, kako bi obezbijedili rad ovog javnog servisa, menadžemnt BHRT – a napravio je plan smanjivanja broja uposlenih, pripremio niz konkretnih mjera štednje i nastavak aktivnosti na naplati svojih potraživanja koja su predmet sudskih postupaka.

“U planu je iznajmljivanje prostora te prodaja zemljišta koja je u vlasništvu BHRT-a”, navodi se na kraju saopćenja Upravnog odbora piše Klix.

Prodaje se nekoliko nekretnina, od kojih je najveća ekonomsko dvorište, odnosno gradilište od 28.000 kvadratnih metara. U ponudi je još i ekonomsko dvorište od oko 800 kvadrata te zgrada od oko 500 kvadratnih metara.

Ukupna početna cijena za sve nekretnine je 82 miliona KM. Cijena je iskazana bez PDV-a i on se, kako navode iz BHRT-a, plaća u skladu sa zakonskim propisima.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *