Press "Enter" to skip to content

Biden upozorava na nuklearni armagedon. “Putin je ponižen, više nema opcija”

“VLADIMIR PUTIN je ponižen na terenu i lišen je pravih opcija”, rekao je Mark Voyager iz Centra za analizu europske politike. Govoreći za Sky News, Voyager je rekao da nedavni ruski raketni napadi na ciljeve u Ukrajini pokazuju da Putinu “ponestaje opcija”.

“Ponižavaju ga na terenu. Nije zauzeo onoliko terena koliko se nadao i na kraju čak razmatra neke nuklearne opcije. On prijeti Zapadu i Ukrajini potencijalnim napadom. Opet, ovo pokazuje da je prilično lišen pravih opcija na terenu. Pokazalo se da je njegova vojska zapravo snaga sovjetskog tipa naoružana zastarjelim oružjem. Nedostaje koordinacije i discipline. Cijeli svijet je to vidio”, kaže.

“Kada je stjeran u kut, može biti prilično opasan”
“Dakle, nema puno razloga za slavlje, ali, nažalost, kada je stjeran u kut, može biti prilično opasan. I moramo biti spremni na sve mogućnosti”, dodao je.
Upitan o komentarima američkog predsjednika Joea Bidena, koji je upozorio da je rizik od nuklearnog “armagedona” trenutno na najvišoj razini od kubanske raketne krize 1962. zbog rata u Ukrajini, Voyager je dodao da se takvo upozorenje mora ozbiljno uzeti u obzir.

“Američka obavještajna služba bila je prilično impresivna u predviđanju ruskog napada još od zime”, dodao je.

“Dakle, shvatio bih prilično ozbiljno ako američki predsjednik izdaje takvo upozorenje i šalje takve poruke ne samo svijetu već i Putinu. Koliko ja znam, američka administracija prilično je jasno poručivala ruskom režimu da će svaka uporaba nuklearnog oružja izazvati stvarno snažnu i odlučnu reakciju”, zaključuje.
Index.hr

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *