Press "Enter" to skip to content

BISERA TURKOVIĆ BRUTALNO ODGOVORILA MILORADU DODIKU: TI SI POSLJEDNJA OSOBA KOJA MOŽE DIJELITI DIPLOMATSKE LEKCIJE BILO KOME

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković uputila je demarš Ministarstvu vanjskih poslova i ambasadi Izraela u Tirani.

Poslije toga se oglasio Milorad Dodik te prozvao Biseru Turković da svojim djelovanjem narušava odnose sa prijateljskim Izraelom, a sad mu je Turković odgovorila da je nota upravo imala za cilj popraviti štetu i razjasniti pozicije koje su kontradiktorne u objavljenom Memorandumu izraelske ambasade.

“Milorad Dodik, kao osoba pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije, političar koji je u rezoluciji Bundestaga te u izvještajima Visokog predstavnika identificiran kao direktna prijetnja miru i stabilnosti BiH i regije, ima najmanje prava da dijeli diplomatske lekcije bilo kome.

Umjesto da kao član predsjedništva BiH radi u interesu svih građana, da podržava reforme na evropskom putu, Dodik je mandat potrošio na izazivanje sukoba i destabilizacije, ne samo unutar BiH, nego i sa međunarodnim prijateljima. BiH je predana dobrim odnosima sa svim prijateljskim državama, uključujući i Izrael.

Nota koja je upućena ima za cilj upravo popraviti štetu i razjasniti pozicije koje su kontradiktorne u objavljenom Memorandumu izraelske ambasade, napisala je Turković na Facebooku.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *