Bliži se ramazan i lokalni izbori, trebamo što više vremena provesti sa narodom na iftarima

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović danas je na svečanoj sjednici Glavnog odbora stranke, u povodu obilježavanja 26. godišnjice te stranke, održao govor. Izdvajamo dio koji se tiče lokalnih izbora. 

” Drage Esdeaovke i Esdeaovci,

Bliži nam se ramazan, i bliže nam se lokalni izbori. Trebamo što više vremena provesti sa našim narodom, na iftarima, na skupovima, u druženjima. Snaga, energija i podrška dolazi od naroda. Uostalom, najjači dio SDA je upravo taj temeljni, opštinski, onaj koji je u stalnom dodiru sa narodom. Tri četvrtine bošnjačkih načelnika su kandidati Stranke demokratske akc ije. Možemo mi i bolje, samo treba neumorno raditi. U koaliciji sa SBB na nivou Federacije, ali i sa ostalim patriotskim strankama kada je u pitanju RS, možemo dodatno pojačati poziciju i jedinstvo Bošnjaka.

Ljetos ponovo neće biti odmora. Ali kada god nas počne zamarati stalni rad, i stalni otpor onih koji ne vole ovu zemlju, i ne žele zajednički život u njoj, trebamo se sjetiti odgovora Alije Izetbegovića, osnivača SDA, kojeg je neki stranac u vrfemenu teških, postratnih opstrukcija, upitao:  kako kani graditi zemlju sa onima koji je ne vole? Alija je odgovorio kratko i sadržajno, u svom stilu: «oni će se umoriti – mi se nećemo umoriti!»

Mi se nećemo umoriti. Mi se nemamo pravo umoriti. Ostaćemo u ovom političkom maratonu do kraja, i s Božijom pomoći pobijediti! S tim mislima i u to ime želim vam dobro zdravlje i lahak post u nastupajućem ramazanu. A svim našim budućim kandidatima za gradonačelnike, opštinske načelnike i vijećnike, želim puni uspjeh  na skorim lokalnim izborima!”

SAFF.BA

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara