Press "Enter" to skip to content

Brazilska obitelj prešla je na islam u Kataru FIFA Svjetsko prvenstvo 2022

Čim je majka prihvatila islam, propovjednik se pojavio i upitao je kako se osjeća, a ona je odgovorila: “Ne znam kako da izrazim svoja osjećanja”. Iskustvo je teško opisati. Srce mi je dirnuto ovim osjećajem.” Kao odgovor, upitao je kćer: “Je li te netko prisilio da nas izabereš ili je to došlo tvojom vlastitom voljom? Kći je odgovorila: “Izbor koji smo napravili bio je naš vlastiti.”

Dok je brazilska obitelj gledala FIFA Svjetsko prvenstvo u nogometu u Kataru 2022. u Dohi, prešli su na islam u džamiji. Video isječci šesteročlane brazilske obitelji koju čine otac, majka i četvero djece (3 djevojčice i dječak) obišli su društvene mreže, a prikazuju ih kako izgovaraju šehadet (ispovijest vjere). U videu je prikazano da je brazilska majka obukla svoje kćeri u Abaye (široke crne haljine koje muslimanke nose od glave do pete).

U kulturnom selu Katara u Dohi, meksički navijač prešao je na islam ranije tog dana. Utakmicom otvaranja na stadionu Al Bayt u nedjelju, 20. studenog, Katar i Ekvador započeli su Svjetsko prvenstvo u nogometu. Na Bliskom istoku i u arapskom svijetu ovo je bilo prvo izdanje međunarodnog turnira. Ukupno 64 utakmice bit će odigrane tijekom 29-dnevnog turnira, koji završava 18. prosinca, kada je Nacionalni dan Katara. Navijači mogu očekivati ​​da će napuniti 80.000 mjesta na stadionu Lusail.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *