Press "Enter" to skip to content

BRITANSKI KONZUL: Sretan sam što se vraćam u svoj omiljeni grad – Medinu i klanjam sabah-namaz u Poslanikovoj džamiji

Generalni sekretar Svjetske unije muslimanskih učenjaka, dr. Ali Al Qaradaghi, objavio je na svom Tweeteru fotografiju birtanskog konzula u Saudijskoj Arabiji, Seifa Ushera kako obavlja obred umre u Mekki, a zatim je to prokomentarisao riječima: ”Britanski konzul u Saudijskoj Arabiji obavlja umru. To je islam, on se razvija i cvjeta. Islamu je potrebna samo sloboda. Islam se ne može nametnuti silom. Allaha molim da nas uzdigne do vrijednosti islama. Nastavićemo da objavljujemo radosne vijesti o svijetloj budućnosti islama, ma koliko zlobni ljudi pokušavali da ocrne stvarnost i iskrive sjećanje i činjenice.”

Seif Usher je inače Britanac koji je prešao na islam prije 25 godina. On je 1997 godine podnio zahtjev Vrhovnom sudu da promijeni ime iz Stephen Usher u Seifeldin (Sejfuddin) Usher.
Seif Usher je na svom Tweeteru objavio također i nekoliko fotografija iz Poslanikove džamije u Medini uz komentar na arapskom jeziku: ”Veoma sam sretan što se vraćam u svoj omiljeni grad – Medinu – i klanjam sabah-namaz u Poslanikovoj džamiji. Također se radujem ponovnom dolasku britanskih hodočasnika u Medinu, kojih je bilo više od 100.000 svake godine (prije Covid krize).”

Saff

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *