Press "Enter" to skip to content

BROJNE EMOTIVNE PORUKE UPUĆENE NASTRADALIM MLADIĆIMA: “JEDVA NAPUNILI 18. GODINA A SAD IH VIŠE NEMA”

Nakon vijesti da su četiri prijatelja poginula u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u noći između subote i nedjelje u selu Jančići kod Čačka, njihovi vršnjaci se opraštaju od njih na društvenim mrežama.

Podsjetimo, nesreća se dogodila u subotu oko 2:30 sati kada je vozač džipa “suzuki vitara” Ognjen Vasiljević (19), navodno zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u potok koji se uliijeva u rijeku Kamenicu. Na suvozačevom mjestu bio je Ivan Stančić (19), dok su pozadi sjedili Nikola Zekavica (18) i Luka Mićović (20). Oni su prije tragedije bili na zabavi, a olupinu auta našli su njihovi prijatelji sedam i po sati nakon toga.

Na društvenim mrežama prijatelji Vasiljevića, Stančića, Zekavice i Mićovića tuguju za njima, gdje objavljuju njihove fotografije uz potresne poruke.

Cijeli život ispred zgrade igrali kockice, cijeli život zajedno igrali traže i najbolji fudbal koji se igrao, igrao se sa tobom. Jako fališ i tvoj odlazak ostavlja dubok trag, ali na nama je da te se uvijek sjećamo i pamtimo lijepe momente. Tvoj Vinara – stoji u jednom od oproštaja, dok je Nikolin brat na Instagramu objavio fotografiju njihove majke i Nikole uz riječi: “Samo da si nasmijan, baš takvog ga pamtim!”

Vidimo se na nekom boljem mjestu Mićko – napisao je neko od prijatelja Mićovića, dok je drugi glasio za Zekavicu.

Sva četri momka su na svoj način bili posebni, ali svi ih pamtimo po njihovim osmijesima, vedrom duhu i ljepoti mladosti. Braćo, gdje god da ste, u srcima vas čuvamo – piše u jednom od komentara ispod fotografije nastradalih, dok u drugom stoji.

Tragedija! Neka im Gospod podari vječni mir, a roditeljima snage da izdrže ovu bol.

Nakon što se saznalo za pogibiju mladića, grad Čačak je proglasio dvodnevnu žalost. S druge strane na društvenim mrežama pojavila se i informacija da će danas u 19 sati biti “održano puštanje bijelih balona na gradskom trgu u znak sjećanja na preminule”, piše Kurir.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *