Press "Enter" to skip to content

Čampara: Genocid je, Milanoviću, kada u tvoj Zagreb uđu i ubiju te, majku…

Aljoša Čampara iz Naroda i pravde žestoko je reagovao na posljednju izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića koji je kazao kako je genocid u Srebrenici “politička metrika”.

Milanović je danas još jednom negirao genocid u Srebrenici iako je Haški sud presudio da se dogodio, a država Hrvatska se obavezala da će prihvatiti i poštivati sve presude ovog suda.

Čampara je na svome zvaničnom Facebook profilu poručio Milanoviću da “genocid ima svoju jasnu definiciju i genocid u Srebrenici je neosporna činjenica”.

“O tome govori više od 700 godina presuđenih za genocid i druge zločine u Srebrenici na međunarodnim sudovima, te sudovima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji i 47 osoba koje su predmetom presuda, jer su bili nalogodavci i izvršitelji počinjenih zločina”, naveo je Čampara.

On je zaključio kako je vrijeme da se Milanoviću na “plastičnom primjeru” objasni šta je genocid i da to nije nikakva „politička metrika“.

“Genocid je, Milanoviću, kada u tvoj rodni Zagreb uđe neprijateljska vojska i ubiju tebe, tvoju majku Đurđicu, ubiju ti suprugu Sanju, a sinove Antu-Jakova i Marka ti nabiju na kolac, tako da ne stignete vršiti pritisak da im se mijenjaju ocjene u školi jer se nikad i ne upišu u nju, i sve to gleda tvoj otac Stipe kojeg također na kraju ubiju. I ubiju tako Milanoviću još na hiljade tvojih komšija, rodbine, poznanika koji su ‘krivi’ samo jer pripadaju drugoj etničkoj skupini, pa ih ni danas ne mogu naći ili ih sastavljaju iz više masovnih grobnica. Zvuči brutalno, zvjerski, nije ti ugodno ovo čitati, a kamo li zamisliti? Nije ni nama Milanoviću tvoje izjave”, kazao je Čampara.

Na kraju poručio je hrvatskom predsjedniku da je pametnije kada šuti.

“Hrvatskoj je pametnije kod ne otvaraš usta. Državu koju vodiš, narod koji predstavljaš, stavljaš na stranu zaštitnika najstrašnijih zločina. Neka ti na izborima sude stanovnici Hrvatske. A Bosanci i Hercegovci o tebi su već donijeli sud. U našu zemlju nisu dobrodošao”, zaključio je Aljoša Čampara. prneosi “N1“.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *