CAZIN: Apel za pomoć porodici Japić

U redakciju našeg portala stigla je molba za pomoć porodici Japić iz Cazina.

Naime, riječ je o porodici koja se nalazi u veoma teškoj materijalnoj situaciji.

Hasan i Raida zajedno sa svojim šestogodišnjim dječakom teško preživljavaju u kući sa samo dvije sobe.

Oboje su nezaposleni. Hasan ide povremeno raditi (kad ga ko pozove) i najčešće za minimalnu dnevnicu kako bi svojoj porodici uspio obezbijediti hranu.

Sve bi bilo puno lakše da Raida i njen maloljetni sin Amin  nisu bolesni. Raida je bubrežni bolesnik, a nedavno joj je dijagnosticirana i bolest nervnog sistema.

Raidi je uključena terapija, ali zbog teške materijalne situacije vrlo često nije u mogućnosti priuštiti sebi potrebne lijekove, jer obzirom da nema zdravstveno osiguranje sve troškove mora snositi sama.

Raidin i Hasanov sin Amin također ima zdravstvenih problema. Oštećen mu je sluh, a trenutno ima i stomačne tegobe. Nažalost, njegovi roditelji nisu u mogućnosti voditi ga na dalje pretrage kako bi ustanovili od čega boluje.

Svi oni koji mogu i žele pomoći, oni koji žele usrećiti malog Amina ali i njegove roditelje, mogu to učiniti uplatom na  broj žiro računa koji je otvoren u  Unicredit banci na ime Raida Japić ili  možete posjetiti porodicu Japić  na Japića  Brdu na raskršću  kod trafostanice.

Raidu i Hasana također možete kontaktirati na broj telefona: 062/488-453.

Pokažimo još jednom našu humanost i pomozimo porodici Japić!

(Cazin.NET)

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara