Cazin bogatiji za još jednog čuvara Allahove knjige: Upriličena hafiska dova imamu Harzudinu Škiljanu

Jučer, 26. marta 2016. godine, 17. džumadel-uhra 1437. h.g, u Gradskoj džamiji u Cazinu iza podne-namaza upriličena je svečana hafiska dova za imama, hatiba i muallima, hfz. Harzudina Škiljana. Hafiz Harzudin…

Jučer, 26. marta 2016. godine, 17. džumadel-uhra 1437. h.g, u Gradskoj džamiji u Cazinu iza podne-namaza upriličena je svečana hafiska dova za imama, hatiba i muallima, hfz. Harzudina Škiljana.

Hafiz Harzudin Škiljan, imam u džematu Pivnice, rođen je 1982. godine u Jajcu, od oca, inšallah šehida, Sakiba i majke Pembe. Svršenik je Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku, te Filozofskog fakulteta, Odsjek za orijentalne jezike u Sarajevu. Oženjen je i otac jednog djeteta. Dužnost imama, hatiba i muallima u džematu Pivnice obnaša od 2015. godine.

Hfz. Harzudin Škiljan je početkom mjeseca marta ove godine u Sarajevu pred Komisijom za polaganje hifza pri Rijasetu IZ u BiH proučio zadnji odlomak Kur’ana i time uspješno završio hifz.

dova-cz3

Glavni imam MIZ Cazin, Said ef. Mujakić, u svom uvodnom obraćanju uputio je riječi i selame dobrodošlice gostima, te istakao važnost učenja Kur’ana napamet.

Svečanosti su prisustvovali izaslanik Rijaseta IZ u BiH, hfz. Mensur Malkić, muftija bihaćki Hasan ef. Makić, direktor cazinske Medrese, prof. Salih Dervić, profesor i dekan IPF u Bihaću, Fuad Sedić, načelnici Općina Cazin i Jajce, glavni imami i imami medžlisa Cazin, Kladuše, Bihaća, Bužima.

Najveći ukrasi ove svečanosti bilo je petnaest hafiza, te rodbina i prijatelji hafiza Škiljana.

dova-cz

Zahvalni smo Allahu, dž.š, što je Cazin počastio sa još jednim hafizom, čuvarom istinske Allahove riječi za koju je rekao u Kur’anu: “Mi smo ga objavili i Mi ćemo ga čuvati”.

Neka Allah, dž. š, podari svako dobro mladom hafizu.

M.S./Cazin.NET

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara