Press "Enter" to skip to content

Čečenski vođa nosi čizme od 3.500 maraka, Zelenski od 100

Kadirov se često može vidjeti u skupocjenim Pradinim čizmama, u kojima se pojavio i nedavno, tokom svog obraćanja javnosti.

Zloglasni čečenski vođa Ramzan Kadirov, za razliku od ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, ne oblači se skromno kako bi se približio narodu, već odjećom želi poslati poruku o svojoj superiornosti.

Naime, često se može vidjeti u skupocjenim Pradinim čizmama, u kojima se pojavio i nedavno, tokom svog obraćanja javnosti.

Čizme, koje inače nose naziv Prada Monolith, model su iz 2019. godine, a danas ih se može kupiti po cijeni od oko otprilike 2.000 dolara.

Kadirova kći Aishat modna je dizajnerica pa Kadir ima mogućnosti da nabavi gotovo bilo koji željeni komad odjeće.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski s druge strane preferira jednostavniju odjeću pa je nedavno za vrijeme posjeta razorenom gradu Buči prošetao u tenisicama Saucony Jazz, čija je cijena na akciji tek oko 100 KM.

Zelenski je u Buči nosio pancirku te je bio okružen naoružanim pripadnicima osiguranja. Obratio se i čelnicima zemalja koje su odlučivale o tome treba li Ukrajina biti članica NATO-a ili ne.

Stil Zelenskog inspirirao je nedavno i francuskog predsjednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) da se odjene ležernije.

– Makron je odlučio doći na posao u trapericama i majici s kapuljačom francuskih padobranaca kako bi više bio poput Zelenskog – pisali su na Twitteru.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *