Četiri osobe hospitalizovane zbog simptoma toplotnog udara, dvije u komi

Četiri osobe hospitalizovane su danas u Klinici za intenzivnu medicinu za nehiruške grane Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske zbog simptoma toplotnog udara, od kojih je dvoje stavljeno u indukovanu komu zbog edema mozga, saopšteno je iz UKC-a, prenosi Srna.

Iz UKC-a navode da su u 10.50 sati sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka u prijemnu internističku ambulantu Univerzitetskog kliničkog centra dovezeni pacijenti J.Š. (31), M.G. (27) i S.J. (47), a oko 18.30 sati pacijent I.T. (35).

Prema riječima dežurnog ljekara u Klinici za intenzivnu medicinu za nehiruške grane Biljane Zlojutro, pacijenti S.J. i I.T. su svjesni, hemodinamski i respiratorno stabilni i njihovo trenutno zdravstveno stanje je stabilno.

Pacijenti J.Š. i M.G. su zbog edema mozga protektivno stavljeni u indukovanu komu i priključeni na aparate za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze u vezi sa njihovim zdravstvenim stanjem su preuranjene.

Svi pacijenti ostaju na daljem liječenju i praćenju u UKC.

Organizatori Banjalučkog polumaratona demantovali su danas vijest koju su objavili pojedini portali da je na polumaratonu preminuo jedan trkač.

“Riječ je o netačnoj i neistinitoj informaciji. Nekoliko trkača je zbog iscrpljenosti hospitalizovano i trenutno se nalaze u UKC gdje im je odmah po prijemu ukazana neophodna medicinska pomoć”, saopštili su organizatori.

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara