Press "Enter" to skip to content

ČINJENJE SEDŽDE, ČUVA ČOVJEKA OD KANCERA?

Sedžda (spuštanje na zemlju) prema Gospodaru, čuva čovjeka od kancera

Prema objavljenim analizama sa Nacionalnog instituta laserske tehnologije u Egiptu, sedžda prema Allahu štiti čovjeka od kancera. Prema ovoj analizi, sedžda utiče veoma pozitivno na žene u drugom stanju, čuvajući njihov embrion od mogućih deformacija. Osim toga, pomaže i kod mnogih psihičkih i tjelesnih bolesti.

Direktor nacionalnog instituta za lasersku tehnologiju, istovremeno i profesor biologije, Muhamed Zijaeddin Hamid, tvrdi da je u tom trenutku čovjekovo tijelo sa svake strane okruženo elektromagnetnim zracima tako da apsorbuje više radijusa. Stoga prema profesoru ovaj višak energije bi trebalo da se oslobodi od tijela. Prema analizi egipatskog naučnika, elektromagnetna energija koja se nakupila u tijelu čovjeka, otklanja se čineći sedždu Allahu. Kontakt sedam dijelova tijela sa zemljom dok je čovjek na sedždi (čelo i nos, dlanovi, koljena i stopala) oslobađaju ovu energiju iz tijela. “Čovjek u toku sedžde ima manje neprijatnosti od elektromagnetnih talasa, kao i u dodiru njegovog čela sa zemljom oslobađa tu energiju.” tvrdi profesor Zijaeddin.

Prema rezultatima urađene analize, čovjek u poziciji sedžde kada su u dodiru sedam njegovih dijela tijela sa zemljom povećava se oslobađanje energije. Ovo utiče pozitivno na otklanjanje umora i ostalih bolesti.

Zato bi Poslanik, s.a.v.s., u stanjima tuge, tegobe, uzbuđenja, uznemirenosti i umora pribjegavao namazu, pa je rekao Bilalu:

„O Bilale, ikameti za namaz i odmori nas njime.“ (Ebu-Davud)

Prema profesoru Zijaeddin-u, za osloađanje ove energije na najzdraviji način tokom činjenja sedžde trebamo biti okrenuti prema Kibli, zbog toga što je Kaba centar zemlje i okretanje prema centru lica zemlje predstavlja najbolju poziciju za oslobađanje tijala od ove energije.

Pet dnevnih namaza koji su obaveza za muslimane, dovoljna su za oslobađanje viška energije iz tijela, izjavio je egipatski naučnik, naglašavajući da se nakupljeni višak tokom sna oslobađa obavljajući sabah namaz omogućavajuči jedan sretan i zdrav početak novog dana. Podne namaz, ikindija i akšam smanjuju umor i dnevni stres stvarajući jednu psihološku smirenost kod čovjeka, dok jacija namaz otklanja drugi dio viška energije koja se nakupila tokom dana, omogućavajući zdrav i miran san za čovjeka. Veoma zanimljivo i korisno bi bilo u budućnosti uraditi istraživanje da li osobe koje redovno obavljaju namaz obolijevaju od ove opake bolesti i koliki je njihov procenat.

Sumnjam da ih ima. Allah najbolje zna.

Uredio i pripremio S.H.

Izvor: www.mesazhi.com

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *