Press "Enter" to skip to content

Čitava ulica ubice iz Gradačca je opremljena kamerama: U njoj su se događale čudne stvari, ljudima su kucali na prozor

U naselju Mionica 3, Nermin Sulejmanović i Nizama Hećimović su živjeli u maloj kući koju je Sulejmanović naslijedio od svoje nane, koja ga je podizala nakon rastave roditelja. Kuća je skromna i bijela, ne izdvaja se previše. Nalazi se u naselju koje postupno gubi život. Uprkos vanjskom izgledu starosti, komšije tvrde da je unutrašnjost bila bogato uređena.

Komšije rijetko viđaju ljude u blizini Sulejmanovićeve kuće, tek pokoju mačku, piše Kurir.

Nizama je napustila kuću osam dana prije tragičnih događaja koji su potresli Gradačac. Prema riječima komšija, nakon tog strašnog čina, u kuću je došla samo Nizamina tetka, Zijada da odnese odjeću za dijete.

Jedino što se vidi izvana je svjetlo ostavljeno upaljeno u hodniku. Ljudi se obično udaljavaju od kuće, a većina stanovnika u komšluku više nema djece.

Samo u kući Nermina i Nizame mogla se čuti dječja graja na ulici. To je vjerojatno razlog zašto je njihova kuća, kao i mnoge druge u ulici, opremljena kamerama.

– Mnoge kuće su prazne, pa je ulica pusta. Često noću prolaze nepoznati ljudi. Nama se dešavalo da nam neko uđe u dvorište i kuca na prozor. Zato smo, prije nego što smo i mi postavili kamere na kuću, često Nermina pitali da na snimkama sa svojih kamera pogleda ko je određene noći prolazio ulicom, rekla je komšinica.

Kuća je smještena je tik uz cestu, a dvorište se nastavlja na njega. Tu se nalazi odmorište i šupa iz koje su prije nekoliko dana navodno ukradeni trimeri i kosilica.

– Nermin često nije bio tu. Dođe automobilom i ubrzo ponovo negdje ode. Iz kuće nikad nismo čuli svađu i galamu, a Nizama se nikada nije žalila na supruga. Samo su oni znali šta se dešavalo u njihovom domu. I ranije me je ovdje bio strah noću jer je pusto, ali od kad se sve desilo bojim se izaći noću. Svaki put kad prođem pored njihove kuće osjetim neku jezu, kaže komšiica koja je svega nekoliko kuća udaljena od nekadašnjeg doma Nizame i Nermina.

Gradačac je bio šokiran 11. avhusta, kada je Nermin ubio Nizamu, kao i Denisa i Džingiza Ondura. Ovaj čin potresao je cijeli grad. Nermin je na kraju počinio samoubistvo. Sada se postavlja pitanje gdje će biti pokopan, jer niko ne želi preuzeti njegovo tijelo, čak ni članovi porodice.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *