Press "Enter" to skip to content

Coca-Cola ima novi okus i izlazi sljedeće sedmice: Crvene je boje…

Coca-Cola Starlight, nova verzija slavnog bezalkoholnog gaziranog pića te prvi novi okus koji je osmislila platforma za inovacije Coca-Cola Creations, u prodaju bi trebala ići sljedeće sedmice.

Međutim, trenutno se ne zna kakav bi točno trebao biti okus “svjetlosti zvijezda”.
Fotografije ambalaže tajanstvene nove verzije Coca-Cole internetom su počele kružiti sredinom prosinca 2021. godine, a neki korisnici internetskog foruma Reddit rekli su da su ih već vidjeli u nekim online trgovinama. Prema tim fotografijama, Coca-Cola Starlight trebala bi biti dostupna bez ili sa šećerom.
Korisnici Reddita tad su nagađali da bi Starlight mogao imati okus po malini jer, kako je The Guardian pisao 2009. godine, centar Mliječnog puta ima baš okus po malini.

Jedan je YouTuber rekao da ga okus nove Cole podsjeća na “čokoladu i graham krekere”, a druga je osoba rekla da je više podsjeća na slatkiše od bijelog sljeza, piše Jutarnji list.

Coca-Cola je u četvrtak potvrdila da Starlight zaista postoji te da je njegov okus “inspiriran svemirom”. Kažu da okus podsjeća na “gledanje u zvijezde po noći dok se sjedi oko logorske vatre” te da “hladi poput putovanja u svemir”.
Starlight je crvene boje, a Coca-Cola kaže kako je u njemu spojen klasični okus Cole s “nečim neočekivanim”.

Nova će Cola biti dostupna u “Zero” inačici (bez šećera) i inačici sa šećerom.

CNN-ova novinarka koja je probala Coca-Cola Starlight potvrdila je da je piće crvene boje te da ima okus kao slađa verzija uobičajene Cole.
Pjevačica Ava Max održat će holografski koncert povodom izlaska novog okusa Coca-Cole.

Časopis People navodi da će se Coca-Cola Starlight u Sjedinjenim Američkim Državama početi prodavati 21. februara.
Radio Sarajevo

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *