Press "Enter" to skip to content

Čović: Bez Hrvata nema politike u BiH

Meni je pripala čast da predstavljam svoj narod, a siguran sam da smo kroz ovu kampanju koju vodimo četiri godine, pokazali da se može uljuđenom kampanjom dobiti uvjerljivo izbore unutar hrvatskog naroda – kazao je lider Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović.

Čović kaže da kada se zbroje rezultati moći će se poslati jasna poruka o političkoj budućnosti BiH.

– Siguran sam da ćemo danas kada zbrojimo sve rezultate moći jasno poslati poruku: bez hrvatskog naroda i HNS-a neće se moći voditi politika u BiH. Jedno veliko hvala Borjani Krišto koja je imala hrabrosti i mudrosti i iskustva da predstavlja hrvatski narod i svima onima koji su je podržali na tom putu da imamo jednog kandidata. To znači da smo uskratili jedan drugi kvalitet u političkom životu Hrvata, višestranački pluralizam. Želimo poručiti da je hrvatski narod homogen i da su ovo vjerovatno posljednji izbori u koje ćemo ući, a da nismo riješili sva ustavna pitanja kad je u pitanju funkcioniranje BiH.

– BiH ima samo jedan put, euroatlanski put. BiH mora biti organizirana po mjeri sva tri konstitutivna naroda, a te narode moraju predstavljati legitimni predstavnici – kazao je Čović.
Saff

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *