Press "Enter" to skip to content

CRNA GORA: PROSJAK PRETUKAO MUŠKARCA JER MU JE DAO MALO NOVCA

Podgoričaninu M. K. slomljena je butna kost, nakon što ga je napao prosjak nezadovoljan što mu je ovaj udijelio “samo” 70 centi.

To se, između ostalog, navodi u dokumentima Višeg državnog tužilaštva, na osnovu kojih je između ostalog Viši sud produžio pritvor okrivljenom O. A. i istovremeno odbijena žalba njegovog branioca.

Rješavajući to pitanje, Apelacioni sud poziva se na detalje optužnice, službene zabilješke podgoričke policije, nalaz i mišljenje sudskog vještaka medicinske struke o vještačenju tjelesnih povreda kod oštećenog…

Iz kojih proizilazi osnovana sumnja da je okrivljeni O. A… upotrebom sile protiv oštećenog K. M. oduzeo tuđu pokretnu stvar u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu preko 150,00 €, na način što je oštećenom K., a nakon što mu je isti, jer je prosio, dao 0,70 centi, tražio da mu da još novca, pa kada je oštećeni to odbio, došlo je do verbalne svađe između njih, da bi potom okrivljeni i fizički nasrnuo da oštećenog gurajući se sa istim u namjeri da mu oduzme novac – navode iz Apelacionog suda.

Konstatuju da je oštećeni potom pao i tada zadobio tešku tjelesnu povredu – prelom butne kosti:

A okrivljeni, dok se oštećeni nalazio na zemlji, pretraživao mu džepove pantalona tražeći novac, u čemu je bio spriječen nailaskom svjedoka J. A., kojom prilikom je okrivljeni uspio da od oštećenog oduzme novac, nakon čega se dao u bjekstvo – dodaje se u rješenju.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *