Press "Enter" to skip to content

ČUDA ALLAHOVOG STVARANJA: ZAŠTO TREBATE PITI RASOL, SOK OD KISELOG KUPUSA?

Rasol je sok od kiselog kupusa. Sezona kiselog kupusa pa tako i rasola je zimi. On sadrži fitonutrijente koji štite tijelo od slobodnih radikala, uzročnika oštećenja na membranama naših stanica.

Također, rasol sadrži enzime koji sudjeluju u detoksifikaciji tijela. Pijenje rasola može smanjiti vjerojatnost pojavljivanja raka na plućima, u želucu, crijevu i prostati. On sadrži glutamin, aminokiselinu koja obnavlja crijeva i želudac, čisti krv i popravlja vid, čak može izliječiti i nagluhost.

Rasol sadrži obilje vitamina i minerala koji se nalaze u kupusu, zbog čega se radi jačanja tijela preporučuje puna čaša ujutru i još jedna u popodnevnim satima. Rasol sadrži ogromne količine vitamina C, inače najboljeg saveznika protiv prehlade. Bogat je i vitaminom E, idealnim antioksidansom, vitaminom K, važnim za koagulaciju, kao i vitaminima B kompleksa. U njemu se nalazi vitamin U, jedan od najrijeđih vitamina koji pomaže liječenju čira na želucu i dvanaestopalačnom crijevu. Od minerala u rasolu su zastupljeni kalijum, kalcijum, fosfor, sumpor koji mu daje antiseptična svojstva. Osim ovih, u zavidnim količinama prisutni su i gvožđe, bakar, cink i magnezijum.

Rasol možete piti sam, a možete ga upotrijebiti i za razne juhe i kuhana jela. Može biti odlična pratnja raznim mesnim jelima, ili najjednostavnije poslužen – kao salata, s malo bundevinog ulja i svježe mljevenog papra.

Izvor: Akos.ba

Priredio: Nedim Botić

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Zabranjeno kopiranje!