Press "Enter" to skip to content

Da li će žene u dženetu moći razgovarati sa poslanicima?

Eselamu Aleikum.

Mastam cesto o zivotu u dzenetu i cesto se upita da li imamo ikakvu informaciju u hadisima ili kuranu da li ce zene u dzenetu moc posjecivat poslanike i razgovarati s njima?

Da vas Allah obilato nagradi za vas trud i vas rad. da nije nasih daiija, nebi spoznala moja kuca pravi islam. da u svakom mom dobrom djelu Allah i vama upise nagradu.

Ve alejkumusselamu ve rahmetullahi ve berekatuhu.

Ebu Hurejre, radijallahu ‘anhu, prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, rekao: “Uzvišeni Allah kaže: ‘Pripremio sam Mojim dobrim robovima ono što oči nisu vidjele, za što uši nisu čule, i što nikad nikome nije na um palo!’ Proučite, ako hoćete, ajet: ‘I niko ne zna šta je za njih skriveno, a što će oči njihove obradovati, kao nagrada za ono što su činili.’ (Es-Sedžda, 17).

Sehl b. Sa’d prenosi: “Bio sam sa Allahovim Poslanikom, sallallahu ‘alejhi ve sellem, na sijelu kada je spominjao opis Dženneta.. -sve dok nije završio. Na kraju je kazao-: ‘U njemu ima ono što oko nije vidjelo, uho čulo, niti iko može takvo nešto zamisliti.‘ Potom je proučio: ‘Podižu se bokovi njihovi iz postelja i mole svoga Gospodara iz straha i želje, a dio onog što im Mi dajemo udjeljuju. I niko ne zna šta je za njih skriveno, a što će oči njihove obradovati, kao nagrada za ono što su činili.’” (Es-Sedžde, 16-17.)

Pitaj Učene

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *